За света на музиката 10 януари винаги ще остане деня, в който загуби големия Дейвид Боуи. И ако хилядите му фенове все още скърбят за музикалната икона, вероятно още по-опечалени остават неговите най-близки хора.

Дейвид Боуи, Британският Кралски монетен двор и възпоменателната монета, която полетя в Космоса

Монета в чест на Дейвид Боуи полетя в Космоса

Тя достигна 35 656 метра и обикаля 45 минути

Александрия "Лекси" Джоунс - дъщерята на покойния музикант, няма как да забрави своя баща и отдава своята искрена почит към паметта му.

22-годишното момиче, което е плод на любовта между Боуи и супермодела Иман, сподели много лично видео в своя Instagram профил, на което самата тя, като дете, свири на мини клавиатура заедно със своя звезден родител. Към видеото тя написа краткото, но красноречиво: "Седем години. Липсваш ми."

Родена през август 2000 г., Лекси е само на петнадесет години, когато губи баща си заради рак на черния дроб. Въпреки това тя не спира да споделя спомени от детските си години и моментите, които е преживяла с баща си. Доказателство за обичта ѝ към него е и татуировката в негова памет, която представлява полумесец, придружен с думите "Daddy xx 1947-2016".

Лекси е по-малкото от двете деца на Дейвид Боуи, припомнят Hollywoodlife. Тя има брат - Дънкан Джоунс, който е от първия брак на баща ѝ с Мери Анджела Барнет.

През 2021 г. втората му съпруга Иман (67 г.) сподели в шоуто на Наоми Кембъл - "Без филтър" с Наоми" как се е срещнала с бащата на Лекси за първи път. И как се е влюбила в него - любов, която е продължила до последните му дни.

"Току-що се бях преместила в Ел Ей. И срещата ни беше уредена, както се казва "на сляпо", чрез мой близък приятел. Tова беше преди цели 29 години. И сега, ако ме попитат дали вярвам в съдбата, ще кажа - твърдо да. В крайна сметка всичко това можеше да не се случи... Наистина, в сърцето си, чувствам, че беше предопределено."