В неделя, 12 ноември, във Великобритания, както и голяма част от Общността на нациите, отбелязаха Деня на паметта или Възпоменателната неделя, когато се почитат всички паднали в защита на родината.

Какво означават маковете, които кралското семейство носи през ноември

Какво означават маковете, които кралското семейство носи през ноември

Историята им ни връща повече от век назад

Бяха предвидени редица събития с участието на кралското семейство - възпоменателен фестивал в Роял Албърт Хол, поднасяне на венци пред военния мемориал в Лондон, както и откриването на две нови статуи на кралица Елизабет Втора и принц Филип.

Цялото кралско семейство с основните му работещи членове се беше събрало пред военния мемориал Cenotaph за служба в памет на загиналите. Именно там всички погледи за пореден път бяха вперени в Кейт Мидълтън.

Принцесата на Уелс носеше палто Alexander McQueen, с което беше в Деня на паметта и през 2019 г. Шапката й също не беше нова - с нея все още като херцогиня на Кембридж Кейт е на възпоменателната служба през 2017 г., когато е бременна с принц Луис.

Снимка 641861

Източник: GettyImages

Безспорно най-впечатляващата част от тоалета й са обеците във формата на листо с диаманти и голяма перла. Бъкингамският дворец потвърждава, че те са принадлежали на Елизабет Втора - едно от колекцията бижута на покойната кралица, подарени на Кейт Мидълтън.