В края на февруари певицата Дъфи изненада всички с признанието, че е била изнасилена, упоявана и държана в плен. Тогава не даде повече подробности за неприятните събития, но обеща да го направи веднага щом се почувства готова.

Дъфи и признанието на певицата за това, че е била изнасилена

Певицата Дъфи: "Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен"

Ето защо изчезна от музикалния хоризонт

И този момент дойде. 35-годишната изпълнителна публикува дълъг пост в сайта си, в който разкрива детайли за криминалното деяние. Дъфи отново не уточнява преди колко години се развива действието.

Всичко започва на рождения й ден, който празнува в ресторант. Тогава е дрогирана за пръв път. След това е хваната като заложник в дома си и е приемала наркотици насила в продължение на цели четири седмици. Не помни дали през това време е била изнасилвана.

След това е качена на самолет и отведена в друга държава. Не си спомня момента на качването на борда, не знае и къде се е озовала. Буди се на задната седалка на автомобил, а след това попада в хотелска стая, където похитителят й я изнасилва. Спомня си обаче много добре болката и трудните опити да остане в съзнание след случилото се.

Снимка 474539

Източник: GettyImages

Затворена с насилника си в хотелската стая, тя обмисля бягство, докато той спи. Спира я това, че няма никакви пари, а и вероятността той да се обади в полицията и да я обяви за издирване или пък сам да я намери.

"Не знам как имах сили да преживея онези дни. Усещах присъствието на нещо, което ми помогна да остана жива", признава Дъфи.

Тя е запазила самообладание, доколкото е възможно в подобна ситуация, когато с похитителя й са хванали самолета обратно към Великобритания. Не помни как е успяла да се прибере у дома. Следващите дни прекарва във взиране в една точка, чувства се като "зомби".

Снимка 474551

Източник: Twitter / ET Canada

Знаела е, че животът й е под непосредствена заплаха, защото насилникът не е криел, че е искал да я убие. Именно затова не знае дали е правилно решение да отиде в полицията.

Първият човек, с когото споделя, е нейният терапевт. Месеци по-късно намира сили да разкаже за случилото се и на органите на реда. И тя, и те знаят името на извършителя.

В първите седмици и месеци идеята за възстановяване изглежда невъзможна за Дъфи. Дълго време не се вижда с никого, поставя се в пълна изолация. Облича една пижама, после я хвърля в камината и слага нова. Не реши косата си с дни, а когато се сплъстява напълно, решава да я отреже.

Въпреки че прекарва близо 10 години почти сама, Дъфи намира смелост да разкаже всичко това, защото вече не се срамува. Но сърцето й още я боли, докато пише тези редове. След като сменя местоживеенето си пет пъти - в опит да бяга от спомените, днес певицата се надява, че може да остави всички кошмари в миналото, пише Daily Mail.