В последните години новините около Чарли Шийн са свързани не с негови професионални ангажименти, а със здравословното му състояния. Освен в неравна битка с алкохола и наркотиците, той живее и с диагнозата ХИВ. И често споделя с феновете си какво му коства всичко това.

Чарли Шийн за завръщането си към актьорството и помиряването с Чък Лори

Чудото на Чарли Шийн

Актьорът се опитва да започне начисто

Звездата от "Двама мъже и половина" даде преди дни откровено интервю за People, като този път новините покрай него са повече от добри. Днес той може с ръка на сърцето да каже, че се чувства много по-добре и е готов да отвори нова страница от живота си.

"Следващия месец ще се навършат шест години, откакто съм трезвен", казва той пред изданието. Сега той се радва на рутината в ежедневието си и на живота с като самотен баща на своите 14-годишни близнаци Макс и Боб. Тяхната майка също се бори със зависимости и не е в състояние да изпълнява ролята си на майка.

Снимка 363603

Източник: GettyImages

В пълен контраст с предишния си живот като на рок звезда, включващ и пиене от сутринта, най-често кафе със скоч, днес Чарли Шийн започва деня си по коренно различен начин. Всяка сутрин се събужда много рано, около 4:30-5, слуша новините, тренира, отговаря на имейли, а после буди децата и им помага да започнат деня си подобаващо.

Актьорът си спомня още онази пиянска сутрин от 2017 г., която го е накарала да преосмисли живота си и да осъзнае, че е крайно време да промени нещо в него. В този ден е трябвало да закара дъщеря си на уговорена среща, но от ранните часове вече е бил изпил няколко чаши и се е наложи да помоли свой приятел да ги закара.

Снимка 301032

Източник: Getty Images

Тогава малката е попитала защо баща й не кара, а той не е знаел какво да й отговори. И след цял ден размисли е взел решението от следващия ден да спре да пие. Чарли Шийн признава още, че преди да обърне гръб на алкохола е спрял да взима наркотици.

Първият един месец без алкохол е бил най-труден за актьора, но бързо е осъзнал, че е взел правилното решение и че то е повлияло изцяло положително на отношенията му с близките му хора. "Имаше мигновено доказателство, че това е страната, на която трябваше да бъда. Вече не можех да го отричам", признава той.

След като напоследък се чувства по-щастлив от всякога, Чарли Шийн започна да прави и малки стъпки на завръщане към актьорската си кариера и медийното пространство. Сега той е гост-звезда в продукцията на Чък Лор Bookie.

Денис Ричардс за Чарли Шийн - за началото на връзката им и зависимостите на актьора

Денис Ричардс откровено за началото на връзката си с Чарли Шийн

Докъде се е стигнало заради зависимостите на актьора

"Гордея се с изборите, които направих, и промените, които направих, за да живея живот днес, който никога няма да изглежда като тази бъркотия", казва той за предишния си начин на живот. "Това беше някаква извънземна версия на мен", завършва актьора.