Новината за онкологичното заболяване на крал Чарлз изненада неприятно всички и няма как да не се зачудим на лошия му късмет - да чака десетилетия наред да се възкачи на престола, а само няколко месеца по-късно да научи тежката диагноза.

Крал Чарлз с първи думи и първа публична поява след обявяването на диагнозата рак

Първите думи на Чарлз след диагнозата рак

Демонстрира силен дух

Докато някои не търсят обяснение за този развой на събитията, други го намират в една важна подробност от коронацията на монарха - диамантът Кохинор, който блестеше на короната, поставена върху главата му. Един от най-известните скъпоценни камъни в света има повече от спорна история и се е превърнал в символ на колонизацията на Индия от Великобритания.

анкета

Смятате ли, че крал Чарлз трябва да се оттегли?

Виж резултати

Не, прекалено скоро беше коронацията 9.3%

Да, ако състоянието му се влоши 47.8%

Нали има кой да го замества, докато се лекува 11.2%

Да закриват цялата монархия 31.7%

От векове диамантът се смята за прокълнат и се твърди, че носи смърт и редица неприятности на всеки, който го притежава. Той е бил собственост на редица династии в различни държави и всички владетели, които са сложили ръка на него, са губили своето здраве и сили.

Снимка 653091

Източник: GettyImages

Затова и в британското кралско семейство се предава по наследство все на жени - от кралица Виктория до кралица Елизабет Втора. А крал Чарлз е първият мъж, който го наследява. Именно по тази причина и мнозина заподозряха, че му е донесъл лош късмет, изразяващ се в диагнозата рак няколко месеца след коронацията, пише Times of India.

Здравословният начин на живот на крал Чарлз, който ще му помогне да се справи с рака

Здравословно ли живее крал Чарлз

Подробности за диетата и физическата му активност на фона на скорошната диагноза

Разбира се, само може да предполагаме дали проклятието на диаманта Кохинор е истинската причина за болестта на крал Чарлз. Ако мислим разумно, това е заболяване, от което никой не е застрахован, бил той и със синя кръв.