Новината за развода на Бил и Мелинда Гейтс първоначално ни изненада, но впоследствие разбрахме, че това е бил единственият логичен развой на събитията.

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс, дъщеря им Фийби, разводът и колко дълго са го отлагали

Откога са разделени Бил и Мелинда Гейтс

И защо ни го казват чак сега

Отношенията между съпрузите отдавна не са били такива, каквито би трябвало, и поредното доказателство идва от Wall Street Journal. Според информация, разпространена от тях, основателят на Microsoft е напуснал борда на директорите на компанията заради "неуместна" интимна афера със служителка.

Гейтс обяви това свое решение през пролетта на миналата година и го обоснова със своите филантропски приоритети. Но, оказва се, зад него стои много по-дълга и интересна история.

Снимка 531107

Източник: GettyImages

През 2019 г. служителка на Microsoft обявява, че е имала дългогодишна интимна връзка с предприемача. Бордът на директорите, от който той е част, назначава разследване от правна фирма, което да установи истинността на твърдението, и междувременно го отстранява от поста.

Тези събития съвпадат с последвалото обявено напускане на Гейтс, но, според негов говорител, не са взаимно свързани. А неговата истина за любовната авантюра на работното място е, че тя се е случила пред 20 години и е приключила "по приятелски".

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс, Ан Уинблад и срещите на милиардера с друга жена, докато е женен

Бившата, с която Бил Гейтс се среща, докато е женен

Странен любовен триъгълник

Припомняме, че Бил и Мелинда Гейтс са съпруг и съпруга от 27 години, което значи, че тази връзка на предприемача е била извънбрачна. А години по-рано и съпрузите се запознават по подобен начин - след като Мелинда постъпва на работа в Microsoft.