Подробностите около развода на Бил и Мелинда Гейтс определено са ни любопитни, но не по-малко любопитни са и тези около 27-годишния им брак. Оказва се, че в живота на милиардера има още една много важна жена, освен все още законната му съпруга и техните две дъщеря.

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс и акциите, които милиардерът й прехвърли

Мелинда Гейтс вече е милиардер

Колко получи от Бил

В началото на 80-те години Гейтс се запознава с Ан Уинблад. Двамата имат връзка до 1987 г. - година преди той да се запознае с Мелинда. Любовта им е силна и Ан дори е готова за брак, но до тази стъпка не се стига, защото работата е основен приоритет за Бил.

Въпреки раздялата, двамата си остават много близки приятели. Толкова близки, че когато Гейтс се колебае дали да предложи брак на Мелинда, се допитва до Ан дали наистина да го направи, споделя самият той пред Time през 1997 г.

Тя подкрепя неговото решение и смята, че Мелинда ще бъде подходяща за него заради своята "интелектуална издръжливост". И така бившото й гадже става женен мъж.

Но това не им пречи да продължават да се виждат. Дори напротив - десетилетия наред Бил и Мелинда имат негласно споразумение, че той може всяка година да прекарва по един дълъг уикенд край плажа с бившата си половинка.

Двамата всяка пролет отсядат за няколко дни в къщата му в Северна Каролина, карат бъги, практикуват делтапланеризъм, разхождат се по плажа и говорят на теми като биотехнологиите.

Така предприемачът си гарантира, че няма да прекъсне връзката с Уинблад, която очевидно му дава много - дори не в любовен и интимен план. А Мелинда няма друг избор, освен да с примири с това, предава Daily Mail.

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс, разводът им за милиарди и какво не знаем за него

Когато милиардите не могат да спасят брака

Любовната история без щастлив край на семейство Гейтс

Ан и Бил имат общи възгледи за света и неговото бъдеще, което им помага да се подкрепят взаимно при поставянето на основите на своите бизнес начинания. Тя е от т.нар. рискови капиталисти. Двамата дори стартират общ бизнес през 1999 г. - компанията Hummer Winblad Venture Partners. И до днес могат да кажат само добро един за друг, което е показател, че и на младини са били достатъчно зрели и разумни.