Дългоочакваната кралска сватба на принц Хари и Меган Маркъл ще мине без американски президенти. Това съобщи говорител на двореца Кенсингтън, с което разся едни от съмненията покрай списъка с поканени на бляскавото събитие.

Кой ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл

Кой ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл

И с какъв вкус ще е

Според официалното изявление, сред звездните гости политически фигури от Великобритания и света не се очакват, макар и в качеството си на приятели на бъдещото семейство. Именно такива са Барак и Мишел Обама. Те се смятаха за сигурни свидетели на размяната на клетви следващия месец.

Но нито бившото Първо семейство на САЩ, нито настоящото ще бъдат сред поканените на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Евентуалното присъствие на Доналд и Мелания Тръмп веднага бе разгледано и разкритикувано в изцяло политически аспект.

Снимка 349940

Източник: GettyImages

Явно от кралския двор са решили да не помрачават големия ден с подобни конспиративни теории и да спазят неутралитет. За предстоящата сватба няма задължителен списък на политически лидери сред гостите, но от двореца си запазват правото на промени в списъка, пише CNN.