Положението около Израел и Палестина сякаш се поукроти напоследък, но защитниците на двете спорещи страни определено не дават назад.

Бела Хадид, Палестина и как моделът си навлече гнева на правителството на Израел

Как Бела Хадид си навлече гнева на Израел

И протестът, в който моделът се включи

Бела Хадид съвсем ясно и неколкократно заяви, че подкрепя Палестина и дори участва в протести, за да заяви позицията си. Разбира се, използва и профила си в Instagram.

Fox News твърди, че го е направила отново, но този път май малко се е поизложила. Хадид е споделила стори в профила си, на което се вижда черно-бяла снимка, направена преди футболен мач.

Моделът пише, че това са отборите на Палестина и Австралия, а годината е 1939 г. Реакцията ѝ пък е, че това е много готино, като е добавила и сърце. Не е ясно какво точно иска да ни каже с тази снимка, но може и да е направила грешка...

Емили Шредър от Jerusalem Post твърди, че това всъщност е отбор, съставен само от евреи, и глупостта на Хадид е невероятна. Тезата ѝ потвърждава и друг израелски журналист - Йосиф Хадад.

Той твърди, че това не само не е отбор, представляващ Палестина, а става дума за Макаби Тел Авив, позовавайки се на надписите на екипите.