Още в първия епизод на документалната поредица Arnold, която проследява пътя на Арнолд Шварценегер от Австрия до бодибилдинга, Холивуд и политиката, актьорът говори за трудното си детство.

Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър - в какви отношения са след развода и извънбрачното дете

След развода и извънбрачното дете - в какви отношения са Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

13 години по-късно

Арнолд споделя, че заедно с по-големия си брат Майнхард са имали наистина трудно детство, израствайки в австрийското село Тал. Шварценегер е роден две години след края на Втората световна война и казва, че баща му Густав е бил член на паравоенното крило на нацистката партия.

Той е участвал в инвазията на Ленинград и актьорът разяснява, че е бил затрупан под руините на сграда в продължението на три дни. След войната се е прибрал у дома, страдащ от посттравматичен синдром.

"Австрия беше страна на съкрушени мъже. Мисля, че имаше моменти, в които баща ми наистина страдаше." Арнолд Шварценегер описва баща си като тиранин и много суров полицейски служител.

По думите на актьора Густав Шварценегер се е държал изключително сурово с него и брат му, като се е опитвал да ги кара постоянно да се съревновават. За правото на закуска или за това кой ще донесе първи цветя на майка им.

Арнолд казва, че баща им редовно ги е биел с колани, а поведението му е ставало дори по-лошо, когато е пиел. "С брат ми ставахме свидетели на шизофренично поведение у дома."

Актьорът пояснява, че понякога баща му бил мил и се е държал добре, но в други моменти, когато се е прибирал пиян в три сутринта, е започвал да крещи. Но това не е бил проблем само в техния дом, защото е знаел и за други деца в съседство, които също са били пребивани от бащите си.

Физическото и психическо насилие, което е преживявал, само е подсилвало мечтата му да замине за Америка. Нещо, което осъществява през 1968 г., когато е на 21 години.

Само три години по-късно той вече е спечелил най-престижния турнир в бодибилдинга - Мистър Олимпия, но разбира, че брат му е починал. Той е карал пиян и се е врязал в телефонна кабина, което е причинило смъртта му.

Арнолд Шварценегер смята, че брат му е започнал да пие именно заради всички травми от детството. Защото е бил по-чувствителен и деликатен от него и се е справял с насилието по-трудно.

Арнолд Шварценегер и вярва ли в живота след смъртта

Какво мисли Арнолд Шварценегер за смъртта

Актьорът е вбесен от мисълта, че хората не са безсмъртни

От Insider припомнят, че Густав Шварценегер е починал от инфаркт през 1972 г. - една година след смъртта на Майнхард. Майката на Арнолд - Аурелия, пък е починала през 1998 г.