След кратка едноседмична почивка Амбър Хърд и Джони Деп се върнаха в съдебната зала, за да продължат с нови сили бруталните обвинения един към друг. На съдебната скамейка отново е бившата съпруга.

Амбър Хърд, Джони Деп и обвиненията в сексуално насилие срещу актьора

Колко брутален в леглото е бил Джони Деп с Амбър Хърд

Защо актрисата обвинява бившия си в сексуално насилие

В първия ден от подновения процес актрисата говори за домашното насилие, на което е била подложена, като представя още по-солидни доказателства. И макар процесът да е вече в петата си седмица и съдебните заседатели да са виждали доста снимки, Хърд явно има още какво да покаже.

На няколко от тях, показани вчера, 16 май, се виждат зачервявания и подуване - и то много по-ясно от предишните кадри. За следите от наранявания тя твърди, че са в следствие на удар от телефон, който той е хвърлил в лицето ѝ. 

Под клетва Хърд признава, че насилието от негова страна е започнало още на медения им месец. И е смятала, че "няма да оцелее". 

"Бях толкова уплашена, че всичко ще свърши зле за мен. Но не исках да го оставя. Толкова много го обичах", твърди актрисата.

Снимка 571996

Източник: GettyImages

Амбър Хърд разказва и друг случай. Малко след сватбата им през февруари 2015 г. двамата са на пътуване в Азия с Ориен Експрес. Една от вечерите, докато са в спалното си купе, Джони Деп се ядосва, нахвърля се върху нея, удря я многократно, след което започва да я стиска за врата.

"Джони притискаше главата ми към стената на вагона много дълго", споделя през сълзи актрисата. Тогава си е мислела, че ще я убие. 

Амбър Хърд, Джони Деп и какво призна пред съда бившата съпруга на актьора

Изпражнения в леглото - сбърканата шега на Амбър Хърд с Джони Деп

Показанията на актрисата в процеса за клевета

Към тези твърдения тя добавя и една своя "седмица в ада", предизвикана от предложена й роля, в която да си партнира с Джеймс Франко. От ревност Джони Деп отново я е бил удрял многократно.

А накрая Амбър Хърд настоява, че бившият й съпруг е имал склонност и да се самонаранява. "Когато се карахме, той често държеше ножа към гърдите си и си правеше разрези по ръцете, макар и само повърхностни. Обичаше и да гаси цигари върху себе си."

Снимка 574351

Източник: GettyImages

По време на кръстосания разпит, адвокатите на Деп се опитват да оспорят версията на Амбър Хърд, пише BBC.

Адвокат Камил Васкес опровергава предишните показания на свидетелката, като поставя въпроса защо снимките и медицинските досиета, подкрепящи твърденията за физически наранявания от предполагаемите й побои, са толкова малко.

Амбър Хърд, Джони Деп, Лили-Роуз Деп и какво сподели бившата съпруга на актьора за дъщеря му

Побойник, изнасилвач и лош баща ли е Джони Деп

Насърчавал ли е дъщеря си да пуши трева

Амбър Хърд твърди, че е била смутена, че е жертва на насилие, затова не е потърсила медицинско лечение - "освен моя терапевт". Вместо това е разчитала на грим, за да покрие синините си, и на лед - за да намали отока.

В разгорещен разпит Камил Васкес успява да накара Хърд да признае, че макар и да е "обещала" да дари за благотворителност цялата сума от споразумението по развода с Джони Деп в размер на седем милиона долара, до момента актрисата не го е направила. С което адвокатката успява да представи актрисата пред съда като лъжкиня.

Камил Васкес отбеляза също, че нейният клиент не е поглеждал Амбър Хърд в очите нито веднъж по време на процеса, защото след всичките наговорени от нея лъжи, си е обещал, че повече никога да не го прави.

"Той не може да ме погледне. Просто не може", е отговорът, с който Амбър Хърд иска да каже, че Джони Деп очевидно се чувства виновен.

А въпреки свидетеля, който потвърди, че самата Хърд е признала пред него за поставените в леглото изпражнения, актрисата категорично отрича да е извършвала нещо подобно.