Битката в съда между Джони Деп и Амбър Хър продължава по-ожесточено, отколкото сме си мислели. И след като последните доказателства я превърнаха от жертва в насилник, сега актрисата отново отвръща на удара. 

Амбър Хърд, Джони Деп и новите доказателства в съда, че актрисата всъщност е посягала на бившия си

Посягала ли е Амбър Хърд на Джони Деп

Нови доказателства в полза на Джони Деп

Според последния свидетел, призован от адвокатите на актрисата, Амбър Хърд страда от посттравматично стресово разстройство. Според експертната оценка на д-р Доун Хюз, която е клиничен и съдебномедицински психолог, Хърд многократно е била "подложена на сексуално насилие" от Деп.

"Имало е редица случаи на сексуално насилие в тази връзка", свидетелства Хюз. "Те са документирани и са се случвали в моментите, когато господин Деп е бил пиян и дрогиран. Хърд ми е споделяла за случай, когато той я хвърля на леглото, къса нощницата й и се опитва да прави секс с нея."

Хюз обяснява, че когато Деп "не е бил в състояние да играе" по време на такива случаи, той е ставал още "по-бесен".

Джони Деп, Амбър Хърд и какво се разкри в съда в поредния ден от новия процес между бившите съпрузи

Джони Деп срещу Амбър Хърд: битката продължава

Какво се разкри в съда

"Имало е моменти, в които я е принуждавал да прави орален секс, когато е бил ядосан. Това не са моменти на любов, а изблици на гняв", обяснява лекарката пред съдия Пени Азкарт и съдебните заседатели. Тя описва подробно как Джони Деп е прониквал в Амбър Хърд с чуждо тяло в моменти на ярост, когато е бил под влияние на наркотици. Тях тя определя като "моменти на господство, моменти, в които той се е опитвал да получи контрол над нея".

Снимка 572735

Източник: GettyImages

В показанията си психоложката посочва и конкретен случай, докато двойката е в Австралия за снимките на петия филм от поредицата "Карибски пирати". По думите ѝ Джони Деп е крещял "Ще те убия", докато е насилвал Хърд с бутилка.

Със спокоен глас Хюз казва пред съда, че Хърд й е споделила по-късно, че в този момент на предполагаемото нападение единственото, което е можела да мисли, е да се надява бутилката да "не е счупената."

Джони Деп, Амбър Хърд, Илон Мъск, Кристиан Карино и свидетелските показания на бившия агент на двойката

Нови доказателства за аферата на Илон Мъск и Амбър Хърд

Война без край

Деп и адвокатите му винаги са отричали каквото и да е сексуално насилие от негова страна във връзката на двойката, пишат от Deadline.

"Насилието от интимния партньор, от господин Деп, беше причината за състоянието на Хърд, която стада от посттравматично стресово разстройство", заявява Хюз. Още преди развода през 2016 г., Хърд твърди, че е белязана от сексуално, психическо, емоционално и вербално насилие.

Според показанията на психолога Джони Деп е бутал, удрял, ритал, задушавал и насилвал Амбър Хърд. Хюз споменава, че Джони Деп непрекъснато е обиждал Амбър Хърд, като често я е наричал "курва". 

Снимка 571994

Източник: GettyImages

Хюз разкрива пред съда, че е извършила съдебна оценка на Хърд, която никога не е била неин клиент, няколко пъти през 2021 г. Казва също, че не е съгласна с показанията на един от свидетелите на Деп - д-р Шанън Къри, който оценява актрисата в продължение на 12 часа през 2021 г. Според неговото експертно мнение Хърд преувеличава и има "престорена" травма.

"Винаги подхождам към съдебномедицинската оценка със здравословна доза скептицизъм", заявява Хюз, като по думите ѝ травмата на Хърд в никакъв случай не е измислена и престорена, а е в следствие на действията от страна на Джони Деп. 

Амбър Хърд, Джони Деп и нови подробности около съдебния процес между бившите съпрузи

Амбър Хърд - сериозно притисната до стената

Съдебният процес не се развива добре за актрисата

След показанията на д-р Хюз се очаква и Амбър Хърд да бъде призована в съда през следващите дни. По всичко личи, че делото става все по-заплетено.