"Мъча се да намеря думите, с които да опиша колко болезнено е всичко. Ужасно е седмици наред да седя тук и да преживявам всичко отново, да чувам хора, които познавах - някои добре, други не толкова, бившия ми съпруг, с когото споделях живота си. Болезнено е да се говори за живота ни по начина, по който това се прави. Със сигурност това беше едно от най-трудни неща, през които някога съм преминавала."

Това са думи на Амбър Хърт от вчера, 4 май, когато тя зае своето място на свидетелската скамейка като обвиняема в делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу нея във Вирджиния. И докато в изминалите няколко седмици процесът беше фокусиран главно върху неговата версията за събитията в 15-месечният им бурен брак, сега е ред и на нейната.

Актрисата започва своите показания с това как всъщност са се запознали с Джони Деп. Случва по време на снимките на филма The Rum Diary, където според нейната версия Джони Деп веднага е започнал да флиртува с нея. "И двамата бяхме във връзки. Беше плашещо и ние се разделихме след края на снимките", признава тя. 

Джони Деп, Амбър Хърд и какво се разкри в съда в поредния ден от новия процес между бившите съпрузи

Джони Деп срещу Амбър Хърд: битката продължава

Какво се разкри в съда

Месеци по-късно Деп й се обажда неочаквано и я кани в къщата си в Бевърли Хилс, уж да изпие нещо с него и режисьора на филма - Брус Робинсън.

"Очевидно не ставаше въпрос за филма, ако разбирате какво имам предвид", разказва Хърд, като допълва, че малко по-късно в Лондон двамата вече са спали заедно. 

Снимка 572935

Източник: GettyImages

"Влюбих се до уши в този мъж. Когато бях с него, усещах електричество в тялото си. Имах пеперуди. Имах чувството, че знае коя съм, че ме познава по начин, по който никой друг не го прави."

Но показанията си Хърд продължава с думите, че Джони Деп не е бил това, за което се е представял. "Човекът, когото познавах, просто изчезна и стана тотално различен."

Никога обаче няма да забрави и кога той ѝ посяга за първи път, защото това променя живота ѝ. По думите ѝ, двамата са седели на дивана и са пиели, а до тях е имало "буркан с кокаин". Тя решила да го попита за татуировката "Wino Forever" на ръката му.

Джони Деп, Амбър Хърд, Илон Мъск, Кристиан Карино и свидетелските показания на бившия агент на двойката

Нови доказателства за аферата на Илон Мъск и Амбър Хърд

Война без край

"Мислиш, че е смешно ли, кучко?", каза Джони, след което ме удари. Засмях се, защото не знаех какво друго да правя. Мислех, че това трябва да е шега", разказва Амбър Хърд. Последвал е още един удар, този пък обаче доста по-силен. А малко след това той е започнал да ѝ се извинява, като е казал, че е прибрал "чудовището" и това никога повече няма да се повтори. 

"Знам, че още тогава трябваше да изляза през онази врата и никога повече да не се върна, но не го направих", казва пред съда Амбър Хърд. Разказът си тя продължава с подробности как Джони Деп често е критикувал избора ѝ на дрехи, защото не е искал да ходи прекалено разголена. По думите ѝ той е бил ужасно избухлив. Често в моменти на ярост е чупел и всичко, което е пред очите му. 

Снимка 572937

Източник: GettyImages

Хърд свидетелства, че Деп е бил силно ревнив и че именно ревността му е превърнала връзката им в "безкрайна битка". Често я е карал да признава за афери, които по думите ѝ тя никога не е имала. 

"Понякога Джони изчезваше, за да се изчисти и изтрезнее, и тогава отново се превръщаше в онзи добър, щедър и любящ човек, в когото се влюбих. До момента, в който не започнеше пак да пие и да се друса, и тогава отново ставаше чудовище", признава Хърд. Била е до него, надявайки се, че в крайна сметка да бъде "готов отново да се изчисти [от дрогата - бел.авт.] и трезвен".

Разказът продължава с още една история от екскурзията им до Бахамските острови. По думите ѝ тогава той не само я е ударил, но я е хванал за врата да я души, като е заплашвал, че ще я убие.

Амбър Хърд твърди, че дъщерята на Джони Деп - Лили-Роуз, е била с тях и е била разстроена от поведението на баща си. Деп пък бил нападнал Хърд, защото е смятал, че тя е казала на децата му за зависимостите му. Малко след предполагаемия инцидент актрисата си тръгва от Бахамите, като взима със себе си Лили-Роуз.

Амбър Хърд, Джони Деп и нови подробности около съдебния процес между бившите съпрузи

Амбър Хърд - сериозно притисната до стената

Съдебният процес не се развива добре за актрисата

След тези свидетелски показания на Амбър Хърд в съда, Джони Деп поклаща глава и казва с удивление: "Уау!", с което очевидно иска да изрази учудването си от думите на бившата си съпруга. 

А тя не спестява на съда нищо, дори и това, че бившият й съпруг често е припадал и е губил контрол над телесните си функции. 

"Този човек губеше контрол над червата си и аз чистех след него. Никой не му каза какво е направил. Никой не беше честен с него", обвинява Хърд и хората около актьора.

Снимка 572936

Източник: GettyImages

Само преди дни обаче стана ясно, че тя е тази, която веднъж е оставила изпражнения в леглото на Джони Деп. Шофьорът и охранител на звездата от "Карибски пирати" - Старлинг Дженкинс, даде показанията си пред журито във Вирджиния чрез видеообаждане на живо. В него той разказа, че Хърд му е казала, че е оставила "изненада" за Джони Деп.

Изненадата се оказват изпражненията, който по-късно актьорът открива от своята страна на леглото. Старлинг Дженкинс свидетелства, че по същото време Хърд му е казала, че това е "ужасна шега, която се е объркала".

Амбър Хърд, Джони Деп и обвиненията в сексуално насилие срещу актьора

Колко брутален в леглото е бил Джони Деп с Амбър Хърд

Защо актрисата обвинява бившия си в сексуално насилие

Деп твърди, че когато е говорил с Хърд за бъркотията, тя се е опитала да обвини за изпражненията техните кучета.

Преди показанията на Амбър Хърд, 58-годишният актьор свидетелства, че никога не е удрял жена си и че всъщност е бил жертва на насилие, като многократно е удрян от съпругата си. Деп описа Хърд пред журито като "жена, която има нужда от конфликт", припомнят от Guardian.