Адриана Лима е една от най-харесваните жени в света на модата. Бразилската красавица е родена през 1981 г. в Салвадор и печели своята популярност като един от ангелите за Victoria's Secret.

Вижте някои любопитни подробности за живота на Адриана Лима:

Само на 15 години през 1996 г. побеждава в престижния конкурс "Форд супермодел на Бразилия" организиран от Ford Models. Същата година завършва втора на международния конкурс "Форд супермодел на света".

Снимка 324973

Източник: GettyImages

Адриана за първи път изгрява като ангел на Victoria's Secret през 2001 г. През 2003 г. тя вече открива тяхното ежегодно модно шоу "Victoria's Secret Fashion Show".

Манекенката е силно религиозна и ходи на църква всяка неделя. През 2006 г. Адриана Лима заявава, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя все още е девствена.

Адриана Лима е имала връзка с музиканта Лени Кравиц.

През 2012 г. става четвъртият най-печеливш модел в класацията на Форбс, според която тя е спечелила 7.3 милиона долара за една година.

От 2014 г. Лима е вторият най-високоплатен модел в света.

Снимка 361541

Източник: GettyImages

От 2009 г. е омъжена е за сръбския баскетболист Марко Жарич, от когото има две дъщери, но през 2014 г. обявяват, че се раделят.

Адриана Лима е настоящият посланик за барселонската марка Desigual, за колекцията Beachwear на италианците Calzedonia и за новата колекция на италианския бранд Sportmax.