Изминалата седмица се оказа истински специална за принц Уилям и Кейт Мидълтън. Двамата бяха на няколкодневна обиколка на Уелс - областта, която има специално значение за тях откакто крал Чарлз ги провъзгласи за принц и принцеса на Уелс.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън продължават да опознават Уелс

Кейт Мидълтън и атлетичните й подвизи

Принцесата на Уелс с поредни впечатляващи изяви

А на 29 април двойката отбеляза годишнина от сватбата си. "12 години", гласи простичкият текст в публикацията в официалния им профил в Instagram. Към него има добавено сърце, а на снимката виждаме Уилям и Кейт на велосипедите си в неформално облекло.

Кадърът е дело на фотографа Марк Порчъс и е направен миналата година по време на разходка на принца и принцесата в Норфолк. Сватбата на Уилям и Кейт беше едно от най-бляскавите кралски събития в последното десетилетие и се състоя през 2011 г. в Уестминстърското абатство.

Преди да отпразнуват годишнината си тази година, Уилям и Кейт успяха за пореден път да спечелят сърцата на уелсците. Двамата посетиха и Аберфан - градчето, в което през 1966 г. свличането на хвостохранилището на мината над града затрупва начално училище със 116 деца.

Снимка 616283

Източник: GettyImages

Общият брой на жертвите на трагедията е 144, а случилото се е представено в един от най-силните епизоди на сериала The Crown.

Снимка 616282

Източник: GettyImages

Принцът и принцесата посетиха мемориала на жертвите в Аберфан, и се срещнаха с роднини на някои от загиналите деца, както и с доста от местните жители. Видео с куриозна случка, при което бебе издърпа чантата на Кейт от ръцете й, стана хит онлайн.