Ръководството на Руската федерация по художествена гимнастика, в лицето на главният треньор Ирина Винер направи кардинални промени в националния отбор и то непосредствено преди началото на световната купа в София. Надпреварата у нас е последното от четирите състезания от най-висока категория и се явява финален турнир за веригата от световни купи.

Според последната информация подадена от руския щаб в България пристигнат Мария Сергеева и Карина Кузнецова. Двете бяха заявени в стартовите списъци за международния турнир при жените, но в последния момент те ще заменят лидерките в тима Александра Солдатова и Дина Аверина.

Промяна има и в състава на руския ансамбъл при жените. В "Арена Армеец" от 5 до 7 май за отличията ще се бори отбора, който спечели първото място в шампионата на Русия проведен в Санкт Петербург.

Най-вероятната причина за кардиналните промени направени от Ирина Винер е слабото и неубедително представяне на нейните момичета в състезанията до сега.

Промяна има и в състава на Украйна. В индивидуалната надпревара при жените за световната купа състезанието заради контузия ще пропусне Альона Дяченко. На нейно място компания на Виктория Мазур ще прави Йева Мелешчук.