Антъни Джошуа безспорно е най-голямото име в бокса в момента и не виждаме причина това да се промени в близките години.

30-годишният шампион в тежка категория ни е любимец, не толкова заради грандиозните му успехи в спорта, колкото заради приятния му характер и изключителната му отдаденост към тренировките.

Въпреки че преди няколко месеца тъмнокожият англичанин бе повален изненадващо от Анди Руис, през декември той успя да спечели реванша, показвайки впечатляваща форма.

Снимка 467672

Източник: GettyImages

Джошуа изглеждаше по-бърз от всякога, но най-силно впечатление направи по-ниското му тегло и изключително изчистената му физика.

Човек би предположил, че Джошуа не е оставял щангите и дъмбелите в месеците преди реванша, но в интервю за Men"s Health самият той признава, че дори не се е докосвал до тях.

Кога да правим кардио

Кога да правим кардио

Преди или след тренировка

Вместо това шампионът е заложил на интензивно кардио и тренировки с ластици и собствено тегло, което през декември бе точно 107.5 килограма.

Снимка 467671

Източник: GettyImages

Според него изчистената физика може да бъде постигната само с постоянни кардио упражнения, като в неговия случай това включва ластици и много, много бягане - на пътека и навън.

Антъни Джошуа, Барбадос и как разпуска боксьорът по празниците

Забавленията на Антъни Джошуа в Барбадос

Заслужена почивка

Комбинацията между кардио и тренировки със собствено тегло подсигурява, че мускулната маса остава почти непокътната и дори се увеличава, докато единственото, което си тръгва, са мазнините, казва боксьорът.