Автомобилите Volvo се славят като едни от най-надеждните и безопасните на планетата, и изглежда, че шведският производител иска да запази тази си слава и занапред. 

Volvo слага лимит на скоростта на всички нови коли

Volvo слага лимит на скоростта на всички нови коли

Достатъчни ли са 180км/ч

Наскоро компанията съобщи, че възнамерява да сложи лимит на скоростта на новите си автомобили с цел да ги направи по-безопасни. 

Тази седмица Volvo обяви, че планира да оборудва бъдещите си возила с "умни" камери, които ще следят за поведението и състоянието на шофьора с цел предотвратяването на пътни инциденти. 

Снимка 413516

Източник: Volvo

Камерите ще могат да разпознават дали шофьорът е под влиянието на алкохол, дали е изморен и заспива, дали се разсейва по време на шофиране и дали кара с несъобразена скорост. 

При засичане на нередности, колата сама ще поема частичен или пълен контрол над управлението, като дори ще може сама да отбие и да се паркира в аварийната лена, ако шофьорът е тотално "извън строя". 

Новата защитна система е във финален стадий на разработка и ще започне да се прилага в автомобилите на шведската марка от 2020 г.

От Volvo подчертават, че видео съдържанието няма по никакъв начин да се стриймва или съхранява в сървърите на компанията, а ще бъде изцяло съхранявано в колата.