Mercedes-Benz показа официално новата генерация на А-класа, която ще дебютира на автомобилното изложение в Лайпциг, пишат от агенция speed-press.

Очакванията са новата модификация да бъде по-привлекателна за клиентите си и много по-безвредна за околната среда. При моделите A150 и A170 ще бъде монтирана технологията Start/Stop, която намалява разхода на гориво с 9%.

Тривратият модел А160 CDI ще има консумация на гориво от 4,5 литра на 100 км. Благодарение на тези предимства новата А-класа спечели сертификат за екологичност, който е първият в компактния клас.

Отвън са променени фаровете, броните, радиаторната решетка и стоповете. Моделите от серията Avantgarde ще имат уникална броня с много по-рeзки линии. Също както при Elegance ще бъдат монтирани серийно 16-цолови алуминиеви джанти.

В интериора са сменени материалите и част от елементите. Модифицирани са аудио и навигационните системи, като са добавени система Bluetooth и слот за микро SD-карта, както и пълна карта на Европа.

Други новости са държачи за чаши и нови джобове по централната конзола. Стандартните модели са със сиви елементи, Avantgarde е с полиран алуминий, а Elegance е с дърво.