Лятото отдавна сви зад ъгъла, а до Коледа остават по-малко от три месеца. В междинния период между ваканцията и зимните празници всеки има нужда от нещо за повдигане на духа и затопляне на тялото. А какво по-добро от чаша ароматна напитка?

Снимка 316559

Източник: iStock

Розе бърбън
60 мл уиски
90 мл розе
1 ч. л. сироп розе
2 с. л. сок от грейпфрут
газирана вода на вкус
няколко резенчета грейпфрут
Нещо леко, с което да започнете - коктейл на база на вино. Смесете и сипете в чаша за уиски, като добавите ред и украсите с грейпфрут.

Снимка 316557

Източник: iStock

Джин тоник с черен пипер
125 мл джин
350 мл тоник
2 резена манго
щипка черен пипер
лед
Може да смятате джин тоника за лятна напитка, но малките детайли променят всичко. Добавете щипка черен пипер за сгряване, а за малко екзотика - заменете лимона с манго.

Снимка 316560

Източник: iStock

Водка със сок от къпини
6 къпини
1/3 чаша сок от нар
30 мл водка
30 мл лимонов сок
Храним се, но и пием и с очите. Този коктейл с наситен цвят ще предизвика сетивата ви. Смачкайте предварително къпините, за да отделите семки. Добавете сока в шейкър заедно с останалите съставки, разбийте и налейте в ниска чаша.

Снимка 316556

Източник: iStock

Old Fashioned
60 мл уиски
1 с. л. ликьор от червен портокал
1 бучка кафява захар
портокалови резени или черешка за украса
Не е нужно да сте старомодни, за да харесате този сгряващ коктейл. Сложете захарта в уиски чаша и капнете малко вода, за да се разтвори. Добавете алкохола, няколко бучки лед и украсете с плодовете.

Снимка 316558

Източник: iStock

Бяла сангрия с боровинки
2 големи ябълки
1 чаша боровинки
1 клонка розмарин
бутилка бяло вино
½ чаша гроздов сок
¼ чаша захар
1 малка газирана вода
Перфектен коктейл за хладен неделен следобед. Нарежете ябълките на кубчета, добавете боровинките, розмарина и захарта в голям съд. Залейте с виното, сока и газираната вода. Разбъркайте и налейте в чаши по избор.