Следващата стъпка в иновационния арт проект на художника Кирил Кацаров вече е факт: нова изложба от серията „Място за вашата реклама". Този път изложбата се нарича "Изкуството на рекламата". Това е и първата арт рекламна акция от този вид в България.

Новият арт формат едновременно интригува и изкушава ценителите на изящното изкуство, както и различните компании, търсещи нестандарно рекламно пространство, защото авторът превръща картината в алтернативен рекламен носител, без да се губи художествения ѝ характер.

Как сe случва това - във всяка картина има специално изрисувано място за реклама, обособено като част от композицията. Всеки може да реши да сложи логото си там. Така всяка реклама ще бъде, както изкуство, така и действаща реклама.

Художникът реализира първата си самостоятелна изложба през 2009 г. в художествена къща "Триадис" в София, а година по-късно прави втора самостоятелна изложба в Национален арт център Форум, отново в столицата. Негови картини притежават Нешка Робева, Левон Хампарцумян, Красен Станчев, както и частни колекционери от Сан Франциско и Ню Йорк.

Оригиналното и безспорно новаторско хрумване на автора е естествена симбиоза на двете сфери, в които художникът е инвестирал време, талант и идеи. Професионален рекламист, той открива себе си и като съвременен артист, наричайки този кръстопът „свой житейски избор". Провокативен стил, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове. Това е част от магията на Кацаров.

Галерията, където можете видите арт-проекта, подкрепен от телевизионната компания Fox International Channels България, е 1908 на ул. Ангел Кънчев 1 в столицата. Изложбата ще бъде открита на 10-ти май и ще продължи до 21-ви май.