Тазгодишното издание на традиционния блус-рок фестивал „Цвете за Гошо" ще се проведе в столичния Южен парк на 10 и 11 май.

Този път събитието, почитащо патриарха на българския рокендрол и блус, е в рамките не на три, а на две вечери.

В концерта ще вземат участие както по-млади групи и изпълнители, близки до идеите и песните на Георги Минчев, така и ветерани, проправили заедно с него пътя на съвременната музика у нас.

В регламента за участие влиза една интерпретация на песен от репертоара на Гошо, както и авторски пиеси и магистрални за блуса и рокендрола парчета, по избор.

Всяка банда ще има на разположение по 30 минути да демонстрира уважението си към рок легендата.

Хедлайнер в първата вечер е Васко Кръпката. Блусменът събира на сцената за общ гиг Камен Кацата и „Каскадьори".

Преди тях ще свирят Вили Кавалджиев заедно с група „Спринт"; примата на рока Милена Славова със специално подбран бенд (само на феста!); "Епизод", които ще тестват пред публика парчета от новия си албум, и ветераните на Ангел Ангелов - „Джендема".

„Атлантик" ще открият веселбата на 11 май, а след тях са проектът „Стубел-Питин-Дари Блус Бенд", „Сънрайз" и „Конкурент".

Зевзеците от „Уикеда" ще се вихрят с инструменти под наем, тъй като миналата седмица крадци задигнаха техния бус, в който беше цялото оборудване на музикантите.

„Освен кавър на Гошо, който пазим в дълбока тайна, ще направим и няколко песни от новия ни албум", обещава фронтменът Ерол Ибрахимов.

Нарочен бенд за гвоздей на втората фестивална вечер стяга и Звездомир Керемидчиев, вокалист на „Ахат". Преди него обаче в светлината на прожекторите ще бъдат „Бараби Блус Бенд".

И двете вечери ще завършат с общо изпълнение на „Гошо е с нас" - песента, която Марио Събев - Буги Барабата, написа като посвещение в памет на Георги Минчев.

Водещ ще бъде Ивайло Кицов, който бе главен редактор на бившото списание "Ритъм".

Концертът на 10 май ще започне в 17 часа, а вторият фестивален ден ще стартира в 14 часа.