Вече може и да забравихме какво се е случвало в Game of Thrones, но за щастие със света на Джордж Р.Р. Мартин не е свършено.

House Of The Dragon, Кейси Блойс, HBO и кога да очакваме сериала

Кога да очакваме House Of The Dragon - сериалът за дома Таргариен

Програмният директор на HBO дава яснота

Очакванията са догодина да видим House of the Dragon - предисторията, където действието се развива около 300 години преди познатите ни от сериала. На фокус пък ще бъде династията на Таргариен.

HBO имаха намерението да създадат още един сериал за предисторията, като дори заснеха пилотен епизод. След това обаче решиха, че не си заслужава да продължават с него и така той потъна.

От Variety обаче разбираме, че все пак плановете за още сериали не са приключили. Дадена е зелена светлина за сериала Tales of Dunk and Egg. Той също ще е базиран на романите на Мартин.

В него действието ще се развива около 90 години преди това в Game of Thrones и ще проследи приключенията на странстващия рицар без потекло сър Дънкан Високия (Дънк) и скуайъра му Егон V Таргариен (Ег). Към момента няма информация нито кой ще се захване със сценария, нито кой ще участва, нито кога ще го видим.

House of the Dragon, Мат Смит, Оливия Кук, Ема д'Арси и новите попълнения към бъдещия сериал на НВО

Още подробности за "Огън и кръв" - новият сериал по Джордж Р.Р. Мартин

Става все по-интересно

Джордж Р.Р. Мартин е разгънал приключенията на Дънк и Ег в три романа The Hedge Knight, The Sworn Sword и The Mystery Knight. Всички те пък са събрани в "Рицарят на Седемте кралства" (изд. Бард, 15.99 лв.)