Първата част от четвъртия сезон на Stranger Things е в Netflix от едва няколко дни, но вече сме сигурни, че върлите фенове на сериала са изгледали всички налични епизоди.

Stranger Things, Netflix и първи трейлър на четвърти сезон

Stranger Things 4 - по-зловещ отвсякога

Първи трейлър на четвърти сезон

Оказва се, че или тези фенове са много, или наистина доста хора са очаквали с нетърпение новия сезон на сериала. От The Hollywood Reporter разбираме, че първата част на четвърти сезон е поставила рекорд за стрийминг платформата.

За първите няколко дни от пускането си в Netflix четвъртият сезон на Stranger Things е бил гледан 286 милиона часа от абонатите на стрийминг платформата. Това е своеобразен рекорд по гледаемост за дебютните няколко дни.

До момента първенец по това отношение бе вторият сезон на Bridgerton, който за първия уикенд от пускането си бе гледан общо 193 милиона часа. От Netflix не казват колко домакинства са гледали сериала, но е факт, че епизодите са значително по-дълги от тези на Bridgerton.

Сега остава да разберем дали Stranger Things ще успее да свали от върха Squid Game, който за първите 28 дни от пускането си в стрийминг платформата бе гледан внушителните 1.6 милиарда часа.

Stranger Things и огромният бюджет и продължителност на четвърти сезон на сериала на Netflix

Чудовищно дългите (и скъпи) епизоди на Stranger Things

Четвърти сезон ще е много, ама много продължителен

Ефектът от сериала се усеща и на други нива. Песента "Running Up That Hill" на Кейт Буш, която звучи в новия сезон, оглави класацията на iTunes за най-слушано парче през последните няколко дни. В Spotify пък парчето от 1985 г. достигна до втора позиция.