Наградите Еми 2021 предложиха някои изненади, но имаше и съвсем очаквани победители. Например съвсем очаквано The Crown грабна седем статуетки на фона на своите 24 номинации.

Наградите Еми 2021 и кои са големите победители

Кой грабна короната на наградите Еми 2021

Кои са големите победители тази година

За осем души обаче тазгодишната церемония завинаги ще остане доста по-специална. Не само защото са се върнали у дома с награда, но и защото им се случва за първи път.

Тази година Микаела Коул беше отличена за работата си по сценария на "Може и да те съсипя". И съвсем в тематиката на сериала посвети наградата на всички жертви на сексуално насилие, пише People.

Джейсън Съдейкис също ще запомни тази нощ завинаги, защото Ted Lasso, освен доста пари, му донесе и първа награди Еми в кариерата. Сериалът на Apple TV+ донесе първа награда и за Брет Голдстейн и за Хана Уадингам.

Ивън Питърс също е отнесъл статуетка за първи път у дома благодарение на ролята си в "Мер от Иисттаун". Джулиан Никълсън пък също трябва да благодари на сериала (освен на себе си) за спечелената награда.

Тобиас Мензис пък си заслужи първата награда Еми за ролята си на принц Филип в The Crown. И Джош О'Конър трябва да благодари на кралска особа, защото то беше отличен за ролята си на принц Чарлз.