Две мнения по въпроса, че Мохамед Али е сред най-великите боксьори в историята на този спорт, няма. И не само защото самият той се обявяваше за такъв...

What's My Name: Muhammad Ali, HBO и трейлър на документалния филм за Мохамед Али

Тук съм, за да завладея безсмъртието

Мохамед Али е най-великият, а документалният филм за него ще го затвърди

През 2019 г. беше пусната документалната поредица от две част "Кой съм аз: Мoхамед Али", в който режисьорът Антоан Фукуа направи една наистина грабваща ретроспекция на кариерата на Касиус Клей, както е рожденото му име преди да приеме исляма.

В нея бегло беше засегнат и моментът, в който Али отказва да бъде мобилизиран в армията, което пък му коства няколко години извън ринга. От Variety разбираме, че Searchlight ще създадат филм, който да покаже събитията около отказа на боксьора.

Филмът ще се базира на книгата Sting Like a Bee: Muhammad Ali vs. The United States of America и ще ни върне през 1967 г., когато Мохамед Али отказва да се бие във Виетнамската война.

Какви са подбудите му и какви културни и политически последствия има решението му. И най-вече как залага на карта както боксовия си лиценз и кариерата, така дори и свободата. Към момента обаче няма информация кога можем да очакваме филма.