В началото на миналата година Hulu обявиха, че ще подготвят биографичен сериал за Майк Тайсън, а в главната роля ще влезе Треванте Роудс.

Майк Тайсън, Hulu биографичният сериал за боксьора и защо нападна стрийминг платформата

Майк Тайсън вдигна мерника на Hulu

Сблъсък на интереси

Феновете тогава се развълнуваха, но ентусиазмът им бе попарен от реакцията на самия боксьор. В профилите си в социалните мрежи Тайсън обяви, че този сериал е направен без неговото съгласие.

Дори отиде по-далеч, призовавайки феновете си да бойкотират Hulu. И около месец по-късно стана ясно, че Тайсън ще е замесен в друга продукция за живота си. Отново сериал, в който Джейми Фокс ще влезе в главната роля, Антоан Фукуа ще режисира, а Мартин Скорсезе - продуцира.

Всъщност първоначалната идея е за филм, но през годините така и нищо конкретно не се случва. Докато накрая не бе задвижен под формата на сериал. За него обаче все още не знаем нищо.

Джейми Фокс, Майк Тайсън, Антоан Фукуа, Мартин Скорсезе и промяната на биографичния филм за боксьора в сериал

Няма да има филм за живота на Майк Тайсън

Но пък се задава сериал с Антоан Фукуа и Мартин Скорсезе на борда

Но пък знаем повече за този на Hulu, защото премиерата му наближава и беше пуснат тийзър, който да подгрее очакването. Mike е създаден от човека, отговорен за "Аз, Тоня" - Стивън Роджърс. И в осем епизода ще ни покаже турбулентния живот на и извън ринга на Майк Тайсън.

От глобален феномен, обичан от всички, до заклеймен и отхвърлен. Mike ще бъде пуснат в Hulu от 25 август.