Едва ли има фен на "Аватар", който да не иска да види какво е подготвил Джеймс Камерън в следващите няколко продължения на филма.

"Аватар" и може ли да стане първият филм с 3 милиарда долара приходи

Може ли "Аватар" да постигне немислимото

Връх, който не е покоряван

Факт е, че вече изминаха над 10 години, откакто за първи път влязохме в света на Пандора, и доста по-рано ни се искаше да видим втори филм. Поне знаем, че той е заснет и е само въпрос на време да ни омагьоса.

Благодарение на ново пускане по кината в Китай, "Аватар" успя отново да си върне короната в бокс офиса като филма с най-много приходи. Но до целия този успех не се е стигнало лесно и Джеймс Камерън е трябвало да отстоява идеите и вижданията си.

Според Slashfilm в платените уроци на MasterClass едно от нещата, които режисьорът е споделил, е било свързано именно с отстояването на позиция.

Камерън казва, че обича да заснема сцени, които описва като филм във филма. Такъв пример е, когато Джейк Съли се учи как да лети с едно от мистичните летящи животни на Пандора.

Джеймс Камерън допълва, че при създаването на филми има много правила за това какво може да бъде включено в даден филм, но важното е всяко нещо да има своята цел. Но понякога това не е така.

"Понякога може да е нещо, което ти като режисьор искаш да видиш, а понякога единственият начин да го видиш е като го покажеш. Ако аз искам да го видя, значи още много други хора биха искали да го видят."

Джеймс Камерън, "Аватар 2" и защо е трябвало да заплаши сценаристите с уволнение

Защо Джеймс Камерън е заплашвал сценаристи с уволнение

За успешните филми трябва твърда ръка

Според Камерън хората искат го видят не защото то има някаква цел, а просто защото трябва да бъде видяно, да бъде част от този свят. Разбира се, имало е хора от студиото, които са искали от режисьора да скъси продължителността на тази сцена, но той твърдо е отстоял позицията си, че тя трябва да бъде във филма такава, каквато той си я представя, пише Screen Rant.