Бавно, но уверено вървим към преполовяването на първи сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) и става все по-интересно.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 3 и какво знаем за него от тийзъра

Скок във времето и още обрати в трети епизод на "Домът на дракона"

Тийзърът дава насоки, огън и дракони

Разбира се, не сме и очаквали нищо по-различно от Джордж Р.Р. Мартин и компания. В първите три епизода видяхме някои доста зрелищни сцени, убийства и най-важното... дракони.

За да продължат традицията от миналата седмица, от HBO пуснаха кратък тийзър на четвърти епизод, който трябва да видим в понеделник, 12 септември. Както винаги, ще се постараем да няма кой знае какви сюжетни разкрития, но е добре оттук нататък да се чете внимателно.

Тийзърът започва с думите на Ренира Таргариен (Мили Алкок), прочетени от книга, че ще бъде роден принц, който ще се яви като спасител. Виждаме и че след победата си във войната при Каменни стъпала принц Демън (Мат Смит) ще се завърне у дома, но няма да е същият. Най-малкото, защото ще има нова прическа.

Там пък крал Визерис (Пади Консидайн) продължава да се страхува за цялостта на дома на Дракона. Затова и ще се опита да използва първородната си дъщеря, за да оздрави както управлението, така и кръвната си линия.

"Домът на дракона" (House of the Dragon) и гафът, който феновете забелязаха в епизод 3

Гафът в трети епизод на "Домът на дракона"

Този път не е чаша за кафе

Разбираме и че по адрес на Ренира ще се отправят грозни обвинения, но за момента не знаем какви точно. Те обаче ще разстроят и принцесата, и краля. По всичко личи, че в четвърти епизод няма да има зрелищна битка, но пък по-важното е, че драконите отново ще са налице.