Колкото и да не ни се вярва трябва да приемем факта, че едва няколко дни ни делят от пускането на последния епизод от първи сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon).

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 9 и както ни подсказва тийзърът за него

Кралят е мъртъв, да живее кралят

Какво ни подсказва тийзърът на епизод 9 на "Домът на дракона"

В изминалите девет епизода видяхме най-различни игри и машинации за власт, като те по-скоро послужиха като една добра основа за проблемите в дома на Таргариен, на която да стъпим, за да разберем колко сложно е всъщност е всичко.

От епизод 10 очакваме да видим развръзката на назрелия конфликт, а разпространеният тийзър ни дава доста добри насоки какво ни очаква. Но за да няма разочаровани от спойлерите, които следват за предните епизоди, препоръчваме на всеки, който не ги е гледал, да спре с четенето дотук.

Вече е ясно, че кралят е мъртъв, а на трона се качи неговият син Егон (Том Глин-Карни). Макар това да не бе волята на Визерис (Пади Консидайн), Алисент (Оливия Кук) и Ото Хайтауър (Рис Ифанс) изиграха доста добре картите си.

Но бягството на принцеса Ренис (Ийв Бест) ще даде време за подготовка на Ренира (Ема Д'Арси) и Демън (Мат Смит) за назряващата война. Те ще трябва да укрепят връзките с домовете, които ги подкрепят, за да имат шанс срещу триото Алисент, Ото и Егон.

Поддръжници няма да липсват, като сер Ерик (Елиът Титенсър) ще се врече във вярност на законната престолонаследничка на трона и ще и даде короната, която нейния баща носи. Докато на главата на Егон е съвсем друга - тази, носена от Егон Завоевателя.

От Entertainment Weekly изтъкват, че тийзърът за последния епизод на първи сезон загатва, че някой от главните герои ще умре. Според тях, показаното ще последва случилото се в книгата на Джордж Р.Р. Мартин "В огън и кръв". Но няма да издаваме нищо повече, разбира се, защото не всеки е успял да я прочете и да е наясно със случващото се.

Едно обаче е ясно - ще има кръвопролития и много дракони. Като за финал... Има обаче една много интересна сцена, която ни показва как Демън пее на мистериозен дракон, който в крайна сметка започва да бълва огън.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), Джордж Р.Р. Мартин и колко сезона смята, че сериалът трябва да има

Колко сезона трябва да има "Домът на дракона" според Джордж Р.Р. Мартин

И какво мисли като цяло авторът на "Огън и кръв" за сериала

От Fiction Horizon разбираме, че това е Вермитор - драконът на крал Джахеерис, предшественикът на Визерис. След смъртта на краля той е останал в подземията на Драконов камък и не се знае кое е бил неговият ездач. Но ние смятаме, че Демън неслучайно ще се опита да вербува на своя страна един от най-големите живи дракони във Вестерос.