Когато се завъртя по кината през 2009 г., "Аватар" преобърна представите на всички ни за кино. И след огромния успех, който пожъна в бокс офиса, ставайки най-доходоносния филм в историята, беше логично да има още филми.

Мат Деймън, "Аватар", фестивалът в Кан и отказът, за който актьорът винаги ще съжалява

Ролята, която щеше да направи Мат Деймън неприлично богат

Понякога трябва да се взимат решения за милиони

Е, Джеймс Камерън наистина има планове за още няколко, но е факт, че от първия филм изминаха над 10 години. Добрата новина е, че след само няколко месеца трябва да го видим по кината.

И това май наистина ще се случи, защото на CinemaCon Disney обявиха официалното заглавие на филма - "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water). Синопсисът пък гласи, че действията във втория филм ще се развиват около 14 години след тези в първия.

В основата пък ще бъде семейството на Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана), като заглавието не е никак случайно, защото всичко ще се случва предимно във и около водата. Продуцентът Джон Ландау обяви, че и четирите предстоящи филма ще бъдат фокусирани върху семейството на Джейк и Нейтири.

Всеки един ще бъде самостоятелен, но в крайна сметка идеята е да се получи една завършена сага. На публиката на CinemaCon е бил показан и трейлър, но всички ние ще трябва да почакаме още за него.

"Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта", Саудитска Арабия, Египет и забраната на филма

Проблемите за "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" в Близкия изток

В Саудитска Арабия и Египет не са съгласни с...

Той ще бъде пуснат по кината преди "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта", който тръгва от 6 май, а седмица по-късно ще бъде пуснат и онлайн. Остава ни да очакваме с нетърпение да видим трейлъра и самия "Аватар: Природата на водата", чиято премиера трябва да бъде на 16 декември.