Mi A1 и следващият A2 модели на Xiaomi бързо се превърнаха в едни от най-предпочитаните смартфони в средния клас. Наскоро XDA съобщиха, че компанията се готви да продължи поредицата и тази година ще внесе доста атрактивна екстра в следващия Mi A3.

Говори се, че Mi A3 ще е оборудван със сензор за пръстов отпечатък, който ще бъде вграден под самия екран. Не става ясно точно каква технология ще използва китайският производител, но най-вероятно ще е различна от тази, която Samsung внедри в новите Galaxy S10 флагмани.

Samsung Galaxy S10, сензорът за пръстов отпечатък и какви проблеми има с него

Какви проблеми има със сензора за пръстов отпечатък на Galaxy S10

Сензорът не работи добре в някои ситуации

Много потребители на Samsung съобщиха за проблеми с ултразвуковия сензор в екрана на Galaxy S10 и едва ли Xiaomi ще позволи подобни гафове с новите си Mi A3.

Става ясно също, че новият смартфон на Xiaomi ще разполага с 32-мегапикселова селфи камера, която ще е поместена в малък, подобен на капка модул в горната част на екрана.

Все още не става ясно колко ще струва Mi A3, но предполагаме, че ще е с подобна на предшественика си цена от 250 долара за базов вариант. Телефонът ще бъде представен в края на май или началото на юни, и малко след това ще влезе в продажба.

Xiaomi планира да утрои магазините си в Европа

Завладява ли Xiaomi Европа

Китайският производител има големи цели за изпълнение до края на годината