С всяка изминала година борбата за надмощие между Samsung, Huawei и Apple става все по-ожесточена. Доказателство са и първите сгъваеми смартфони, които първите две компании представиха.

Galaxy Fold на Samsung - всичко за първия сгъваем смартфон

Galaxy Fold - всичко за първия сгъваем смартфон на Samsung

Чакането свърши, започваме с пестенето

На световния пазар обаче Xiaomi трупа все повече продажби, което ни кара да мислим, че китайският производител скоро ще се намеси сериозно в битката между Samsung, Huawei и Apple. Примерите са много, като поредният са данните на Canalys за четвъртото тримесечие на 2018 г., според които Xiaomi е на четвърто място в света по доставка на телефони.

Xiaomi Mi 9, най-новият модел на компанията и какво ще ни предложи

Изненадите на Xiaomi Mi 9

Ето с какво ни очарова

Xiaomi предлагат и телефони с доста добри характеристики на не много високи цени. И на всичкото това отгоре, плановете на компанията са да увеличи броя на магазините си.

Според CNBC, до края на 2019 г. китайският производител иска да увеличи броя на магазините си в Европа поне три пъти. 

Снимка 409284

Източник: iStock

Към момента Xiaomi разполага с по-малко от 50 магазина на територията на Стария континент, а плановете са те да станат над 150 до края на годината. Първият си магазин в Европа те отвориха едва през 2017 г. в Испания. Главният вицепрезидент на Xiaomi Ван Сиан казва, че това е смело решение, но вярват, че ще осъществят плана.

Xiaomi, AirDots - новите слушалки на китайската компания

Копира ли Xiaomi слушалките на Apple

По какво си приличат и по какво се различават AirPods и AirDots

През последните няколко години се наблюдава същинска инвазия на китайските производители Xiaomi, Oppo, OnePlus и Huawei на европейския пазар.