Факт: през 2021 г. продажбите на сгъваеми смартфони нараснаха с над 300% на годишна база. Отново факт (и отново от Omdia): 88% от тях бяха от Samsung - главния пионер в новата ниша при телефоните. 

През месец август миналата година корейският производител представи третото си поколение сгъваеми смартфони в лицето на Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G. Според Omdia последният се превърна и в най-продаваният сгъваем модел за годината, а списание Time го посочи и като едно от най-добрите изобретения на 2021 г.

Z Flip3 5G e удобен, стилен, различен и предлага богат набор от функции. А дълбоката интеграция с приложенията на Google добавя още повече стойност към потребителското изживяване. 

Снимка 575050

Източник: Samsung

Premium пакет

Съвсем очаквано, звездата в Galaxy Z Flip3 5G е сгъваемият 6.7-инчов Dynamic AMOLED 2х екран с HDR10+ поддръжка. 

А формата на телефона позволява да му се наслаждаваме, без да го подпираме или държим - просто го сгъваме на 90 градуса и го поставяме върху хоризонтална повърхност. Така гледането на видео става още по-лесно и приятно.

Снимка 575054

Източник: Samsung

Поставен във Flex режим, екранът на Galaxy Z Flip3 5G може да бъде разделен на две равни части, при което в горната част ще остане видеото, а в долната - функционалните бутони. 

Важно е да споменем, че с покупката на Galaxy Z Flip3 получаваме и четири месеца неограничен достъп до YouTube Premium. Този абонамент дава много повече от гледане на видеа без пауза за реклами - с него се наслаждаваме на ексклузивното съдържание в канала на YouTube Originals, гледаме клипове и слушаме музика във фонов режим. Теглим и гледаме всичко, което искаме офлайн, и, разбира се, всички предимства на премиум варианта на любимото музикално стрийминг приложение - YouTube Music.

Снимка 575518

Източник: Samsung

Една от новостите при третото поколение сгъваеми смартфони на Samsung е оптимизацията на екрана за голяма част от приложенията на Googlе, а и не само. Точно поради тази причина Galaxy Z Flip3 5G е толкова подходящ за гледане на видео съдържание. 

Клиповете от YouTube перфектно прилягат на дисплея, когато Galaxy Z Flip3 5G е поставен във Flex режим. Той се разделя на две по-малки 4-инчови полета, с помощта на които може да не спираме видеото, когато искаме да потърсим ново такова.

Полето за търсене и навигация остава в долната част, а клипът ни продължава да тече в горната част на екрана. 

Снимка 551996

Източник: lifestyle.bg

Можем също така да пишем и публикуваме коментари под дадено видео, без да изпускаме от поглед случващото се в него. Или пък да поставим телефона хоризонтално и да се заровим в интернет, докато в едната част продължаваме да гледаме съдържанието. 

Duo камери

Сгъваемият профил на телефона предполага и различни начини за ползване на камерите.

Снимка 575056

Източник: Samsung

1.9-инчовият преден Super AMOLED екран позволява да си правим селфита с основната камера, която е съставена от два 12-мегапикселови сензора - един основен и един ултраширокоъгълен, и оптична стабилизация. 

При селфита с предната 10-мегапикселова селфи камера дори не е нужно да държим телефона.

Можем спокойно да оставим Galaxy Z Flip3 5G пред себе си, сякаш имаме статив, и да си направим селфи или да участваме във видео среща, без да се тревожим за ъгъла или за това, че устройството ще се приплъзне и ще падне.

Снимка 575057

Източник: Samsung

Телефонът идва с инсталирано Google Duo приложение, което също е интегрирано перфектно с Flex режима и осигурява стабилна и висококачествена видео връзка за до 12 участници.

В горната част на екрана са позиционирани прозорците на останалите в разговора, а в долната - бутоните за навигация, където да водим бележки или пък да рисуваме върху бяла дъска. 

Снимка 575051

Източник: Samsung

През цялото време телефонът остава статичен и стабилен там, където сме го сложили. Това пък ни позволява да жестикулираме, да си водим записки или просто да се отпуснем на стола и да участваме в срещата.

Да погледнеш през Google Lens

Galaxy Z Flip3 5G се захранва от мощния Snapdragon 888, благодарение на който най-новите и тежки игри вървят без забавяне, но ни позволява и да експериментираме с нови технологии, като AR например, които изискват по-бърз процесор. 

Снимка 575060

Източник: Samsung

Освен безбройните опции за създаване на персонализирани AR емоджита, Android пакетът в Galaxy Z Flip3 5G осигурява бърз достъп и до Google Lens - всезнаещото “око” на Google. 

Насочвайки камерата на телефона към табела или текст, можем да получим незабавен превод на друг език; или пък да вземем заснетия текст и да го копираме и обработваме по различни начини. 

Когато пътуваме в чужбина, няма нужда да търсим указателни надписи или да питаме местни, защото можем просто да стартираме Google Lens и да насочим камерата на Galaxy Z Flip3 5G към някоя забележителност и моментално да разберем историята ѝ.

Снимка 575062

Източник: Google

Google Lens също така може да ползва камерите на телефона, за да разпознава продукти в магазина и да ни информира за показателите им, а също и където да намерим нещо подобно на по-конкурентни цени.

Това, разбира се, е една доста малка част от огромния набор гугълски приложения и функции, които оживяват в Samsung Galaxy Z Flip3. 

Снимка 575517

Източник: Samsung

Как, кога и къде ще ги използваме - това е личен избор за всеки собственик на модела. Но по-важното е, че едва ли ще усетим момент, в който нещо да ни липсва - що се отнася до екстри и качествен софтуер. 

Само до 31.05.2022 г. можете да купите Samsung Galaxy Z Flip3 заедно с Samsung Galaxy Buds Live на цената на смартфона.