Въпреки че до появата на iPhone 16 има повече от половин година, слуховете около следващия флагман на Apple вече циркулират в мрежата.

iPhone SE 4, 4RMD и концептуалното видео на смартфона

Как ще изглежда iPhone SE 4

Доста атрактивен телефон

По-ранни публикации намекнаха, че всички модели iPhone 16 ще получат чип A18 през следващата година и преработен екшън бутон.

Сега най-новите слухове предполагат значителни подобрения за Siri - гласовия асистент на iPhone, който от години търпи тежка критика заради сравнително бедния си набор от функции.

Снимка 636132

Източник: iStock

Според известния анализатор на Apple Минг-Чи Куо, въз основа на информация от веригата за доставки, Siri ще претърпи радикална промяна с въвеждането на iOS 18 и iPhone 16.

Куо подчертава, че всички модели iPhone 16 ще имат значително подобрение в спецификациите на микрофона, което според Куо ще е обвързано и с подобрения в Siri.

Освен по-добрa водоустойчивост, това надграждане включва и значително подобрено отстраняване на шума, за да предостави по-интуитивно изживяване с гласов асистент.

Снимка 633503

Източник: Apple

AAC Technology и Goertek са доставчиците на микрофони за iPhone 16 и се съобщава, че подобрените спецификации ще доведат до значително увеличение от "около 100-150%" в единичната цена на всеки микрофон в сравнение с iPhone 15.

Ангажиментът на Apple за интегриране на AI в Siri е очевиден в скорошната реорганизация на екипа зад Siri през третото тримесечие на 2023 г.

Куо казва, че с тази реорганизация Apple цели да внедри в Siri езиков модел, подобен на ChatGPT.

iPhone 16 Pro и ще ни разочарова ли капацитетът на батерията му

С какво може да ни разочарова iPhone 16

Ето за какво става дума

Сред целите на компанията е гласовите команди да се превърнат в основен метод за взаимодействие с iPhone, смята Куо.