Само преди няколко месеца Apple представиха новия iPhone 15, но вече погледите ни са насочени година напред към iPhone 16. 

Samsung Galaxy S24, iPhone 15 Pro и може ли корейската компания да предложи по-добър процесор

По-добър ли ще е Galaxy S24 от iPhone 15 Pro

Възможно е

На този етап, разбира се, няма много информация за устройството, а и малкото такава не е официална. Идеята на всеки следващ модел е да надгради предишния и да накара хората да си го купят, защото е по-добър.

При iPhone 16 обаче това може да не е точно така, когато става дума за батерията. От изтекла снимка на батерията на прототип на бъдещия модел, споделена от профила @KosutamiSan в X (стария Twitter), става ясно, че надграждането не е никак голямо или впечатляващо при iPhone 16 Pro.

На снимката се вижда, че батерията е с лъскава метална обвивка и с капацитет от 3355mAh. Според PhoneArena, това е доста малко увеличение на капацитета на батерията, което е около 2.5% от 3274mAh, с които рапзолага настоящият  iPhone 15 Pro. 

анкета

Ще си купите ли новия iPhone 15?

Виж резултати

Да, всяка година си взимам новия модел 14.3%

Не, конкуренцията предлага по-достъпни варианти 44.2%

Все още го обмислям 19.0%

Нямам нужда от още един кредит 22.4%

От друга страна, наличието на тази метална обвивка на батерията може да помогне за разсейването на топлината, генерирана от нея, в новия iPhone 16 Pro. Защото помним за проблемите с прегряването, които се появиха при iPhone 15 Pro.

iPhone 15 и твърденията, че устройствата прегряват

Проблемите с iPhone 15 продължават - прегрява ли новият модел

Ето какво знаем към момента

Въпреки тези едва 2.5% увеличение на капацитета на батерията, продължава тенденцията от последните години такова все пак да има. При iPhone 15 Pro например тя бе 2.3%. Остава да разберем и дали всички тези твърдения ще се окажат реални.