След като Motorola обяви първия в света смартфон с 200-мегапикселова камера, големият въпрос е кои ще са следващите модели с подобен сензор на гърба си. 

Motorola Edge 30 Ultra и всичко за 200-мегапикселовия флагман

Колко струва 200-мегапикселовият флагман на Motorola

Телефонът вече е в Европа

По всичко личи, че един от първите такива телефони ще е предстоящият Samsung Galaxy S23, който очакваме да видим в началото на следващата година. 

Една от главните причини за това всеобщо подозрение е, че именно Samsung е създателят на 200-мегапикселовия ISOCELL HP1 сензор, който ползва Motorola Edge 30 Ultra. 

Снимка 572620

Източник: lifestyle.bg

Това обаче изглежда като повече от спекулация, след като наскоро в Twitter профила Ice Universe се появи потвърждение, че Galaxy S23 Ultra ще разполага с въпросния сензор. 

Ice Universe обикновено познава в прогнозите си за предстоящи устройства и не виждаме причина да се съмняваме в сегашното твърдение. 

От публикацията става ясно, че следващият флагман на Samsung ще е с 200-мегапикселов сензор с размер от 1/1.3 инча и бленда f/1.7. 

Снимка 572626

Източник: lifestyle.bg

Този сензор обаче няма да е HP1 или HP3, а друг, който все още не сме виждали и е специално създаден за Galaxy S23 Ultra. 

Samsung Galaxy Z Flip4 и Samsung Galaxy Z Fold4  - всичко за най-новите сгъваеми смартфони и на каква цена ще бъдат в България

Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 - най-мощните и красиви смартфони на Samsung до момента

По-здрави и още по-функционални

Ice Universe също така твърди, че размерите и корпусът на телефона ще останат същите, както и екранът - 6.8-инчов панел с резолюция от 3088 х 1440 пиксела.