Samsung може да се впусне в един изцяло нов свят, като тази седмица плъзнаха слухове, че компанията подготвя продукт на име Galaxy Ring.

Samsung Unpacked и какво ще представи компанията на 26 юли

Какво ще представи Samsung на 26 юли

Нямаме търпение

Според корейската медия The Elec Samsung работи върху смарт пръстен, а японската компания Meiko отговаря за разработването на чиповете за него.

Твърди се, че Samsung вече е в напреднал етап на разработка, но точното време за масовото производство на пръстена остава несигурно.

Снимка 626988

Източник: Oura

Интелигентният пръстен е малко, деликатно носимо устройство, което дискретно пасва на пръста, за разлика от други носими устройства, които привличат повече внимание.

Съдейки по предходни предположения и мнения, Galaxy Ring най-вероятно ще има здравна насоченост и ще се фокусира върху събирането и следенето на данни, обвързани с телесните ни показатели.

Умните пръстени не са новост на пазара, но остават нишов продукт, който все още не е придобил широка популярност.

Снимка 626989

Източник: Samsung

Финландската Oura е един от пионерите в категорията интелигентни пръстени, като Oura Ring разполага с набор от сензори, които му позволяват да следи сърдечна честота, качеството на съня, активност, възстановяване, температура, стреса и др.

Ако слуховете се окажат верни и Samsung продължи с производството на Galaxy Ring, той вероятно ще предлага подобни функции, позволявайки на потребителите да проследяват здравни данни, без да е необходимо да носят часовник или телефон.

Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra - изложбата, която доказва, че българските инфлуенсъри снимат наистина добре

Могат ли българските инфуленсъри да снимат добре

Ето 20 доказателства

Подобен ход от страна на Samsung изглежда съвсем логичен, имайки предвид, че компанията сериозно залага на развитието на собствената си екосистема от устройства и софтуер, а пръстенът е един от малкото продукти, които към момента не фигурират в богатото й портфолио.