Китайският производител на джаджи за снимане DJI продължава да ни изненадва с качествени, супер способни и същевременно не много скъпи продукти.

DJI Osmo Action - новият конкурент на GoPro

Ето го новият конкурент на GoPro

Повече екстри от Hero7 на по-ниска цена

Вчера, 17 юли, компанията представи нов стабилизатор за дигитални фотоапарати с името Ronin-SC. Той може и да е по-малък, по-компактен и по-евтин от Ronin-S, но определено не е по-малко атрактивен.

Новият стабилизатор тежи 1.1 килограма, но може без проблем да понесе камери с тегло до два килограма.

Снимка 434598

Източник: DJI

Въпреки малкия си обем, Ronin-SC идва с батерия, която издържа до 11 часа тормоз.

Външният му вид не е много по-различен от този на Ronin-S, като основната забележима разлика е наличието на заключващи механизми за задържане на апарата в определени позиции.

Снимка 434600

Източник: DJI

Както можем да очакваме, новият гимбъл също се свързва с приложение и печели от всичките дигитални услуги на DJI, като Motionlapse, Timelapse, ActiveTrack и т.н.

Една от най-атрактивните страни на Ronin-SC е новата услуга Force Mobile, с която смартфонът ни се превръща в дистанционно за стабилизатора с обхват от до 25 метра.

Снимка 434599

Източник: DJI

Контролът не се осъществява чрез стрелки или дигитален интерфейс, а чрез движението на самия смартфон. Чиповете в гимбъла засичат как движим смартфона си и репликират тези движения от разстояние посредством Bluetooth 5.0 връзка.

Ronin-SC вече е наличен в сайта на DJI, като базовият модел може да бъде закупен за 439 долара, а за още 200 долара можем да добавим и екстри.