Още през декември новият флагман OnePlus 11 направи дебюта си в Китай, а тази седмица компанията съобщи, че можем да очакваме модела у нас и в Европа в рамките на следващите няколко дни.

Oukitel WP21 и и защо бихме си купили този странен смартфон

Кой е най-странният смартфон

И защо бихме си го купили

Телефонът е с атрактивни спецификации, мощен процесор и нелоша камера, а обявената за Европа цена за базов модел е 829 евро. 

На сайта на компанията обаче е посочено, че в България OnePlus 11 ще се продава на цени от 869 евро и засега не знаем дали това е грешка, или наистина у нас моделът ще е малко по-скъп. 

Снимка 605645

Източник: OnePlus

Въпреки това, феновете на марката едва ли ще се откажат заради разликата от 40 евро, която на фона на характеристиките на телефона не изглежда толкова драматична. 

OnePlus 11 е с голям 6.7-инчов AMOLED дисплей с QHD+ резолюция и опреснителна честота до 120Hz, а селфи камерата, внедрена в горната му част, е с 16 мегапиксела. 

Екранът е подсилен с Gorilla Glass Victus покритие, което не е последното на Corning, но все пак би трябвало да върши добра работа срещу драскотини. 

Снимка 605646

Източник: OnePlus

Задната камера е поместена в интересен кръгъл модул с общо три сензора и е създадена съвместно с Hasselblad. 

Главният е с 50 мегапиксела, а до него има 32-мегапикселов сензор с телефото обектив за зуум и 48-мегапикселова камера с широк обхват. 

Телефонът е оборудван с новия Snapdragon 8 Gen 2 и се предлага с 8/16GB RAM и 128/256GB място за данни. 

Снимка 605644

Източник: OnePlus

Батерията е сред силните страни на този модел и е с капацитет от 5000mAh и поддръжка на зареждане с до 100 вата. Любопитно е да отбележим, че безжичното зареждане липсва при този телефон. 

Nothing Phone (2) и какво знаем за предстоящия смартфон

Колко по-добър ще бъде Nothing Phone (2) от Nothing Phone (1)

Всичко, което знаем за предстоящия телефон

Наличните цветове са черен и зелен, а цената на най-напомпания модел с 16/256GB е 949 евро.