Един от най-интересните смартфони през 2022 г. безспорно бе дебютантът с прозрачен гръб и LED светлини Nothing Phone (1). 

Nothing Ear (stick) и всичко за новите безжични слушалки на компанията

Новите Nothing Ear (stick) са по-евтини, но без една важна екстра

Ето защо поскъпна първият модел

Телефонът обаче сякаш не произведе отзвука, който основателят на компанията Карл Пей бе предвидил, когато обяви, че намерението му е новият телефон да представлява алтернатива на хегемона iPhone. 

Компанията изглежда не се е отказала от тази си мисия и още тази година ще видим “по-премиум” Phone (2), разкри самият Пей наскоро в интервю за Inverse. 

Снимка 578620

Източник: YouTube / Marques Brownlee

Основен фокус при разработката на следващия модел е софтуерът, казва Пей, след като става ясно, че компанията просто не е разполагала с достатъчно хора, за да развие софтуера на първия модел както е искала. 

Все пак от интервюто оставаме с впечатлението, че според шефът на Nothing първият телефон е бил истински флагман, което е малко пресилено предвид спецификациите на модела, които съответстват по-скоро на средния клас. 

Снимка 580748

Източник: Nothing

Пей отказа да поясни дали следващият Nothing Phone ще ползва новите чипсети на Qualcomm, но споделя, че Phone (2) отново ще се опита да подбие цената на водещите флагмани в бранша. 

Nothing Phone (1), JerryRigEverything, PBK и колко здрав е новият смартфон

Колко здрав е Nothing Phone (1)

Добро представяне

Очаква се Phone (2) да излезе към края на тази година, а настоящата стратегия на Nothing е да увеличи броя на физическите си магазини и да отвори такъв в САЩ.