От доста години Apple съвсем открито заявява, че има огромното желание да навлезе в света на здравеопазването и можем да кажем, че вече го прави в известна степен чрез смарт часовниците си.

Компанията неколкократно е загатвала, че иска да превърне Apple Watch в неизменна част от здравословния живот и в нужен уред за хората, живеещи с диабет.

Както добре знаем, часовниците на Apple все още не могат да правят кръвни тестове, но пък джаджата, която компанията наскоро представи, може именно това.

One Drop е малък и удобен уред, който може да изчислява нивата на глюкоза в кръвта и да синхронизира тази информация със специално приложение за iOS, което пък от своя страна комуникира с приложението Apple Health.

Снимка 431405

Източник: Apple

Идеята е, че така страдащите от диабет ще получават детайлни анализи и статистики относно нивата глюкоза в кръвта си. Ще могат и да идентифицират определени тенденции в заболяването си.

Целта на Apple e да направи овладяването на диабета възможно чрез необоримата сила на статистическия анализ и да лиши страдащите от бюрокрацията и разходите, които предполагат традиционните методи на изследване.

One Drop струва 69.95 долара и може да бъде закупен директно от сайта на Apple.