Слушалките ear (1) - първият продукт на компанията Nothing, се установиха на пазара като интересен и най-вече достъпен продукт, който от излизането си досега се продаваше за 99 долара. 

Nothing Phone (1), JerryRigEverything, PBK и колко здрав е новият смартфон

Колко здрав е Nothing Phone (1)

Добро представяне

От ear (1) до момента са продадени над 600 000 бройки, но основателят на компанията Карл Пей наскоро разкри в Twitter, че цената на слушалките ще бъде драстично повишена. 

По думите на Пей от 26 октомври Nothing ще вдигне цената на ear (1) с цели 50% и те вече ще струват 149 долара. 

Снимка 540748

Източник: Nothing

СЕО-то обосновава решението с това, че при излизането на слушалките в Nothing са работели едва трима инженери, а към днешна дата те са вече 185 и това предполага доста по-високи разходи. 

Друга причина е фактът, че според Пей ear (1) вече са напълно различен продукт в сравнение с времето, когато те бяха пуснати за първи път, тъй като са получили 15 софтуерни актуализации. 

Този аргумент не е особено смислен, имайки предвид че в началото доста потребители се оплакваха от малки бъгове, които се решаваха именно с обновяване на софтуера. 

Снимка 590244

Източник: Nothing

Най-реалистичната причина за повишаването на цената на ear (1) изглежда е излизането на следващия модел слушалки Nothing Ear (stick) и желанието на компанията отсега да въведе промени в ценообразуването. 

Nothing Ear (stick) и какво знаем за предстоящите слушалки на компанията

Какво ново ни готви Nothing

Представянето е на 26 октомври

А излизането на Ear (stick) - съвсем неслучайно - съвпада с обявената дата 26 октомври, което е още един знак, че Nothing се стреми да установи нова ценова йерархия в портфолиото си.