На 25 март ще се проведе първото за годината по-голямо събитие на Apple. Традиционно компанията обявява телефоните и по-горещите си нови джаджи през есента, но вълненията и около пролетното им събитие със сигурност не са малки.

Ерата на абонаментите

Снимка 406777

Източник: Apple

Netflix буквално превзеха телевизорите по целия свят с абонаментна услуга, която излезе по-приятен вариант от кабеларките. От доста време Apple планира собствен вариант на Netflix и най-вероятно ще видим продукта за първи път по време на мартенската конференция.

Говори се, че компанията възнамерява да прибира до 50% от печалбите от новата платформа и да разпределя другите 50% между продуцентите на съдържанието.

Apple и кога ще е готова стрийминг платформата им

С какво ще ни изненада Apple през април

Netflix и компания трябва да бъдат нащрек

Новини, видео и игри 

Снимка 406778

Източник: Apple

Очаква се Apple да представи три абонаментни услуги - за новини, за видео (Netflix формат) и за игри.

Новинарският формат ще събира най-уважаваните и достоверни източници на новини, а базовият месечен план ще струва около 10 долара.

По отношение на видеата, очакваме да видим доста големи имена и редица от собствените предавания на Apple, в които компанията инвестира усилено от няколко години насам.

Най-интересната новост за мнозина е платформата за игри, която ще осигурява достъп до огромен набор от заглавия. Гейминг абонаментът ще ни дава възможност моментално да стриймваме дадена игра, но не се знае за какви устройства ще бъде достъпна услугата. 

Microsoft готви подобна на Netflix платформа за игри

Microsoft готви подобна на Netflix платформа за игри

Project xCloud стартира още тази година

AirPods 2 

Снимка 406779

Източник: Apple

Безжичните слушалки на Apple се превърнаха в поредния символ на статус, с който компанията привлича милиони потребители.

През март е много възможно най-накрая да видим и втория модел AirPods, който може би ще бъде наличен и в черен вариант. Според слухове в технологичните среди, слушалките ще имат още повече функции отпреди и ще са с ново покритие, което ще помогне за по-стабилното им задържане в ушите.

Apple Music, Spotify и YouTube и как стрийминг платформите помагат на местните таланти да станат звезди

Kак днес се създават звезди

Приносът на Apple Music, Spotify, YouTube и други