Към този момент много се радваме на Netflix и HBO GO, които са основните стрийминг платформи. Разбира се, не бива да забравяме Amazon Prime и Hulu, но първите две все още имат преимущество. 

Netflix, Disney, Warner Bros., Fox и може ли стрийминг платформата да загуби част от съдържанието си

Netflix може да загуби 20% от съдържанието си

Най-лошите прогнози са такива, а ето и защо

Броят на стрийминг платформите обаче ще расте. Вече сме споменавали, че до края на годината Disney също ще пусне подобна услуга, като дори действа с размах и поръча няколко сериала с герои на Marvel. +

Зимният войник, Сокола, Disney и Marvel - задава се сериал за двамата супергерои

Какъв ще бъде новият сериал със супергерои

Добра новина за феновете на Marvel

Apple също имат намерение да влязат в бизнеса и да не останат по-назад. Според източници на The Information, Тим Кук и компания ще са готови с пускането на стрийминг платформа още през април. 

Apple готви три нови модела iPhone

Apple готви три нови модела iPhone

Само един от тях ще е с три камери

В това няма нищо лошо, но големият въпрос е с какво съдържание ще омайват потребителите. Към този момент Apple сключи сделка с няколко студиа и телевизии за разпространение на съдържанието им, като към това се очаква и да се добавят оригинални продукции. 

Hulu с промяна в абонаментните планове

Hulu става по-евтин

Основният пакет става по-евтин, но това не важи за останалите

Някои от сделките включват тази с Опра Уинфри, която трябва да създаде ново оригинално шоу, както и сериали, режисирани от Деймиън Шазел ("Първият човек"). Няма информация какви ще бъдат абонаментите планове за стрийминг платформата на Apple, нито цените им.