Тазгодишните смартфони на Apple бяха посрещнати с доста смесени емоции от мнозина, което бе отразено и в по-ниските продажби на скъпите iPhone модели. 

Компанията си навлече и доста негативни коментари, заради новия "гъвкав" iPad Pro.

Проблемите с новия iPad Pro продължават

Проблемите с новия iPad Pro продължават

От Apple твърдят, че подобни дефекти са нещо нормално

Като черешка на тази противоречива година за компанията, наскоро научихме, че iPhone XS Max се е подпалил съвсем спонтанно в джоба на собственика си.

Американецът Джош Хилърд е държал телефона в задния си джоб, когато е усетил, че устройството започва да излъчва голяма топлина. 

За секунди смартфонът е пламнал, подпалвайки панталона на Джош, който той е успял бързо да събуе. Ситуацията е била доста нелепа, защото Джош е бил на работа, обграден от дами, и е трябвало бързо да притича към друго помещение, където да се разсъблече. 

Снимка 397748

Източник: Josh Hillard

Американецът се е разминал само с малки изгаряния и се е обърнал към Apple за компенсация за нанесените психологически и телесни травми.

От компанията са му казали, че заслужава единствено нов iPhone и нищо повече.

За момента не е ясно какво е предизвикало инцидента.

Смята се, че проблемът не идва от батерията, както при Galaxy Note 7 телефоните преди няколко години. 

Джош обмисля да съди Apple, но сме склонни да вярваме, че компанията ще намери начин да го компенсира, без изобщо да се стига до съд.

Едно е ясно - реномето на бранда продължава да се плъзга по наклона, без да е ясно дали през 2019 г. курсът ще бъде поправен.