Елементарната логика диктува, когато работим с компютър, да затваряме прозорците и програмите, които не използваме, тъй като множеството отворени приложения забавят цялостната работа на машината. 

Минг-Чи Куо и с какво Apple планира да замести iPhone след 10 години

Защо на iPhone му остават само 10 години

Смартфонът си отива, идва метавселената

Оказва се обаче, че собствениците на iPhone имат възможността да живеят извън правилата на логиката. 

Затварянето на приложения в iPhone всъщност не е нужно и дори е контрапродуктивно, а от Apple съветват да го правим, само когато някое приложение е блокирало. 

Снимка 558295

Източник: Apple

От HowToGeek разкриват, че отворените приложения, които обаче не са на преден план и не се използват, всъщност не черпят от ресурсите на батерията и процесора на телефона. 

Това, разбира се, не ни пречи да ги затворим, ако искаме да сме “подредени”, но трябва да знаем, че при стартиране те всъщност ще отнемат доста повече от батерията и процесорната мощ на устройството, отколкото ако просто седят отворени и превключваме към тях, когато са ни нужни. 

Това обаче не е универсално правило за всички приложения. 

Ако имаме съмнение, че дадено приложение черпи повече от батерията ни, можем да потвърдим това чрез проверка на разхода на енергия в Settings/Battery. 

Снимка 558297

Източник: Аpple

Това обикновено се случва с приложения, които по няколко пъти на ден (или на час) се обновяват и “рефрешват”, независимо дали ги ползваме активно. 

Apple, JP Morgan и могат ли 1.4 млрд. потребители на Android да преминат към iPhone

Могат ли 1.4 млрд. потребители на Android да преминат към iPhone

iPhone SE ще е героят

В този случай можем да намалим разхода на енергия като изключим функцията Background App Refresh, която също се намира в Settings.