Вчера, 10 януари, Honor представи първия си сгъваем смартфон в лицето на Magic V, за който чухме през декември, и отправи сериозно предизвикателство към цялата смартфон индустрия. 

Huawei P50 Pocket и всичко за новия смартфон

Силните козове на новия Huawei P50 Pocket

Достоен конкурент на Galaxy Z Flip 3

Honor Magic V е елегантен, мощен, оборудван с чисто новия Snapdragon 8 Gen 1 и несъмнено е голяма крачка за нишата на сгъваемите телефони. 

Телефонът има общо пет камери, но преди да стигнем до тях нека разгледаме екраните, които са основен акцент при този тип джаджи. 

Снимка 559739

Източник: Honor

Външният екран при Magic V е с размерите и пропорциите на традиционен смартфон - диагоналът е 6.45 инча, резолюция от 2560 х 1080 пиксела и опреснителна честота до 120Hz. 

Пропорциите от 21:9 го правят значително по-широк, а може би и по-удобен, от външния екран на Galaxy Fold 3, с който телефонът на Honor ще се конкурира. 

Вътрешният екран представлява 7.9-инчов OLED панел с резолюция от 2272 х 1984 пиксела, като при него опреснителната честота е само до 90Hz. 

Снимка 559737

Източник: Honor

Централно в горната част на външния дисплей и в горната дясна част на вътрешния има по една селфи камера с 42 мегапиксела, което ни дава по-голяма свобода и гъвкавост при видео разговорите и селфитата. 

На гърба на устройството пък има тройна камера с три 50-мегапикселови сензора и Time-of-Flight сензор.

Два от тях са с широк обхват, но различни обективи, а третият представлява Spectrum Enhanced камера, но Honor все още не разкрива напълно детайлите за него. 

Снимка 559740

Източник: Honor

Чипсетът Snapdragon 8 Gen 1 е допълнен от 12GB RAM и 256/521GB вградена памет, което е напълно в крак с очакваните характеристики за устройство от най-висок клас.

Батерията също изглежда обещаващо с капацитет от 4750mAh и поддръжка на зареждане с до 66W. 

Премиум визията на Magic V е подчертана от алуминиевата рамка и стъкленият гръб, като цветовете за него са сребърен, черен и оранжев. 

Снимка 559738

Източник: Honor

Ще е доста интересно да проследим как се справят сгъваемият механизъм и пантата, която е с нова структура и е съставена от 213 отделни части. 

За момента телефонът ще се продава само в Китай без Google приложения, заради местни ограничения, но, както знаем, Honor се освободи от ограниченията, които все още тегнат над Huawei, и би могъл да се появи с Google пакет в западните пазари.

Снимка 559741

Източник: Honor

Все още обаче компанията не е потвърдила дали и кога можем да очакваме това да се случи. 

Huawei и изтеклите данни, уличаващи компанията в действия срещу правата на човека

Изтекли данни: Huawei е помагала за проекти срещу правата на човека в Китай

Истината излезе наяве

Все пак си заслужава да споменем, че това ще е един от най-скъпите модели на пазара, като цените в Китай започват от около 1400 евро за модел с 256GB памет.