Само преди месец Google съобщи, че планира да предложи начин игрите за Android да бъдат достъпни и през компютър с Windows, а в края на тази седмица стана ясно, че вече стартират първи бета тестове в това направление. 

Netflix и гейминг платформата, която готви компанията

Netflix започва да предлага и игри

Цялото забавление на едно място

Google Play Games е името на приложението, чрез което ще можем да подкараме любимите си мобилни игри и на компютъра, при това без да губим прогреса, постигнат през телефона. 

Все още не е ясно каква точно е технологията, чрез която Google прави това възможно, но по-важното за нас е, че вече ще имаме възможност да превключваме от едното към другото устройство без проблем. 

Снимка 560928

Източник: Google Play

За да се стимулират повече хора да се възползват от Google Play Games, ще бъдат въведени специални точки (Play Points), които ще се трупат, когато играем андроидска игра през компютъра си. 

Не се уточнява за какво ще тяхното приложение, но предполагаме, че ще можем да ги използваме по някакъв начин в Play Store или в самите игри. 

Първите игри, които ще са достъпни по време на бета тестовете, са Mobile Legends, Summoners War, State of Survival и Three kingdom Tactics. 

Google и кои бяха най-търсените неща в платформата през 2021 г. в България и в света

Какво търсихме най-много в Google през 2021 г.

Джулиана Гани и Кирил Петков в една категория

Засега тестовете са затворени и са ограничени само до Хонконг, Южна Корея и Тайван, но очакваме в идните месеци Google Play Games да стане достъпно и за повече пазари, имайки предвид скоростта, с която Google развива този проект.