След по-малко от два месеца очакваме появата на четири нови модела от серията iPhone 14, а тази година Apple ще трябва да предприеме още по-агресивна стратегия за привличане на повече продажби. 

Counterpoint Research и спадът в продажбите на смартфони в Европа

Колко по-малко смартфони купуват европейците

2020 г. се повтаря

Пазарът на смартфоните бележи спад през настоящата година, дължащ се на повишаващата се инфлация, войната в Украйна и други фактори, но е факт, че Apple продължава да поддържа прилични нива на продажби. 

Част от плана на Apple за запазване на растежа изглежда е да привлече настоящите потребители на Android с по-настъпателни действия от обикновено. 

Снимка 560007

Източник: iStock

Наскоро компанията пусна в официалната си YouTube страница няколко минутно видео, в което отговаря на най-популярните и важни въпроси, които потребителите на Android биха имали, ако решат да преминат към iPhone. 

Сред темите на видеото фигурират въпроси за надеждността на iPhone и iOS, начините за прехвърляне на данни от Android към iPhone, въпроси относно ъпдейтите и сигурността на системите на Аpple и други. 

На фокус е и възможността Apple да откупи стария ни андроидски апарат и да приспадне стойността му към покупката на нов iPhone. 

Неотдавна компанията преобрази и уеб магазина си, за да постави акцент върху тази възможност. 

Apple Car, Project Titan, Lamborghini и какво “открадна” американската компания

Какво “открадна” Apple от Lamborghini

Apple разраства екипа си

Доколко тези действия ще сработят и ще убедят повече собственици на Android да си купят iPhone - засега няма как да знаем и само времето ще покаже.